A megbízható szakmai standard

 

A PraxisLab egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a biztos diagnózison túl az állatorvosi rendelők számára referencialaborként is működjön, kiindulási alapként szolgáló, érvényes szakmai normát nyújtson. Többszintű minőségbiztosítási politikánk a hiteles eredmény garanciája.

 

ISO 9001

Laboratóriumunk 2022 októberében független audit során elnyerte az ISO 9001 tanúsítványt, amely igazolja, hogy laborunk a minőségirányítási szabvány követelményeinek megfelelően működik.

Miért fontos hír ez?

A tanúsítvány számunkra nem csak egy plusz pecsétes papír. A szabvány előírásat és saját protokolljainkat követve garantáljuk azt, amit ígérünk. A pontos, megbízható eredményeket, a rövid határidőket, a prémium szolgáltatást.

Az ISO 9001 biztosítja, hogy a folyamataink egységes rend szerint működjenek, a felelősségi és hatásköri viszonyok pedig meghatározzák a munkakörökhöz tartozó feladatokat. Vagyis nem a megszokás, hanem a hatékonyság és a minőség igénye irányítja laborunk működését.

Hogyan érinti ez partnereinket?

A szabvány az áttekinthető folyamatok révén nagyobb rugalmasságot, egyszerűbb alkalmazkodást biztosít az új követelményekhez, a folyamatos innovációhoz is. Könnyebben fejlesztjük eljárásainkat és növeljük ügyfeleink elégedettségét, ha nyomon tudjuk követni folyamatainkat. Segítségével egyre jobb, megbízhatóbb szolgálatók lehetünk.

 

Minőségellenőrzés

A minőségellenőrzés célja vizsgálataink megfelelőségének a vizsgálata.

Napi ellenőrzések

A laboratóriumban alkalmazott statisztikai minőségellenőrzési folyamatok dokumentációja a Unity Real Time programban történik.

A Unity a világ legnagyobb nemzetközi laboratóriumi minőségellenőrzési összehasonlító programja, a Unity Real Time a Bio-Rad szakértői minőségbiztosítási adatkezelő szoftvere. Világszinten több mint 10000 laboratórium vesz részt a program használatában. A programban történő részvétellel napi szinten tudjuk saját eredményeinket a világszintű adatbázissal összehasonlítani.

Időszakos nemzetközi programok

A külső minőségértékelési programokat (External Quality Assessment Programs – EQA) a laboratóriumok saját vizsgálati rendszereik teljesítményének ellenőrzése érdekében használják világszerte. Az eredmények kiértékelése során összehasonlítják a résztvevő laboratóriumok mérési értékeit az azonos reagens, automata, alkalmazott metodika tekintetében.

Az EQA vizsgálatokat a napi minőségellenőrzéssel együtt használva garantáljuk a laboratóriumi eredmények hitelességét. A programba történő bekapcsolódás - a laboratórium analitikai megbízhatóságának ellenőrzése mellett - segíti a nemzetközi szintű szabványosítási törekvéseket a klinikai tesztekben.

A PraxisLab több különféle nemzetközi külső minőségbiztosítási programban vesz részt, hogy a laboratóriumában végzett vizsgálatok minél szélesebb köréhez legyen elérhető összehasonlító adat.